Mobile Security

Photobucket

Τα κινητά την σήμερον έχουν πάψει προ πολλού να είναι ... κινητά. Μοιάζουν περισσότερο με μικρά netbook, με φορητούς υπολογιστές τσέπης, με πολυεργαλεία, φωτογραφικές μηχανές και πολλά άλλα καλούδια. Το ζήτημα που πέφτει πλέον στο τεχνολογικό τραπέζι είναι ότι όσο περισσότερο μοιάζεις με κάτι τόσο πιο πολύ είσαι εκτεθειμένος στα προβλήματα που υπάρχουν σε εκείνον τον τομέα. Τα Pc έχουν μεγάλο πρόβλημα στο internet με την ασφάλεια, τους ιούς και τον τρόπο προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων. 

Ας το πάρουμε από την ανάποδη τώρα το θέμα. Τα smartphone, είναι έξυπνα τηλέφωνα που και σύνδεση στο internet έχουν, και μπορείς να σερφάρεις με αυτά και να στέλνεις μυνήματα, φωτογραφίες, να μιλάς στο facebook,  να έχεις ΟΛΕΣ τις επαφές  online και τελικά όσο πιο έξυπνο είναι αυτό το κινητό τόσο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου να περιλαμβάνει.

Αν βγεί ένας ιός που να μεταφέρει όλα αυτά τα στοιχεία από εκατομμύρια ανθρώπους και τις σχέσεις μεταξύ τους σε μια database ... ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ DATABASE?

Σημείωση: παρατήρησα ήδη 5 suites αντιβιοτικών για "κινητά".