Τα Social Media, η ταχύτητα και οι online ζωές των ανθρώπων

Photobucket
Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ένα αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων που ανώνυμες [πολύ πολύ τρομακτικό και ύποπτο] και επώνυμες "πηγές" έχουν αρχίσει να αλλάζουν τις πραγματικές ζωές ανθρώπων που ζούσαν κατά τα άλλα μια ... νορμάλ ζωή. Οσο περισσότερο μπαίνουν στη ζωή μας τα κοινωνικά δίκτυα και όσο επεκτείνεται η προσωπική μας ζωή στη πιο πλατιά κοινωνία του διαδικτύου τόσο έχω την εντύπωση ότι φαινόμενα του στυλ " ανωνυμη πηγή είπε ότι ο τάδε έκανε αυτό" και η ζωή του τάδε θα αλλάζει με δραματικό τρόπο, θα μπαίνουν στην καθημερινότητα μας. Το πιο σημαντικό, που είναι η αλήθεια, φαίνεται να μην απασχολεί τον κόσμο που ζει πια στην εποχή της ταχύτητας. Η ταχύτητα όμως είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν σε αφήνει να διακρίνεις καθαρά τα χαρακτηριστικά και δημιουργεί ψευδή αίσθηση του τι πραγματικά αντιλαμβάνεσαι από αυτό που "βλέπεις".
Η ζωή μας όσο πιο εκτεθειμένη είναι στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο πιο ισορροπημένη προσωπικότητα ΑΠΑΙΤΕΙ.  Αρχικά για μπορείς να μην παρασυρθείς από την ... ταχύτητα. Η ποιότητα που βγάζει ο κάθε άνθρωπος στο ίντερνετ είναι αντιστρόφως ανάλογη από την ταχύτητα με τη οποία αντιδρά στο διαδίκτυο και μακράν ανάλογη με το ειδικό βάρος της προσωπικότητάς του.  Στην συνέχεια, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το πως χρησιμοποιεί τα online μέσα και πως ΔΕΝ τα αφήνεις να σε χρησιμοποιήσουν. Το να ξέρεις ποιοι διαβάζουν τις πληροφορίες της προσωπικής σου ζωής είναι πολύ σημαντικό και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ. Να μην σε έχουν επιλέξει δηλαδή. Πρέπει να ξέρεις  ποιος θα διαβάζει και τι ... αλλιώς εκτίθεσαι χωρίς νόημα στην καλυτερη ή στην χειρότερη σε κάποιον που δεν θα βοηθήσει να ξέρει παραπάνω πράγματα για σένα.

Το θέμα είναι υπό εξέλιξη και σοβαρή μάλιστα από τη στιγμή που ανακοινώνονται συνεχώς καινούργια μέρη κοινωνικοποίησης στο διαδίκτυο [χτες η apple ουσιαστικά ανακοίνωσε 2!]. Το να συμμετέχεις σε αρκέτα από αυτά μπορεί να δείξει πλέον ακόμα και σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει πραγματικά, ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
Μουσική, παιχνίδια, πολιτική, θρησκεία, βίντεο, επιλογές φίλων είναι βασικά στοιχεία προσωπικότητας και πλεον είναι σε δημόσια θέα.
ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ONLINE?