Google indexing has problems?

 
 
Αρχίζουν να αναφέρονται προβλήματα στην ταχύτητα με την οποία η google είναι σε θέση να ταξινομεί τις καινούργιες σελίδες στην database της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο. Πολλές φορές αναφέρθηκαν μέχρι και μερικές ώρες καθυστέρησης στο να εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα αναζήτησης, νέες σελίδες, και αυτό βεβαίως γεννά ερωτήματα στο κατά πόσον είναι σε θέση να επεξεργάζεται πλέον τον αυξανόμενο όγκο πληροφοριών που γεννιόνται στο διαδίκτυο, καλή ώρα σαν αυτό εδώ το άρθρο. Ειδικά με πληροφορίες που προέρχονται από τον blogger.com οι πληροφορίες για προβλήματα indexing είναι συνεχή και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες του τ γίνεται.


  • Αυτό που περιγράφεις δεν είναι καινούριο, ούτε βέβαια και πρόβλημα.

    Η τεχνική με την οποία το Google κανει indexing δεν είναι αυτή της απλής σάρωσης, αλλά του crawling. Δηλαδή με απλά λόγια ανοίγει μια σελίδα (την κανει index), ανοίγει όλα τα links από εκείνη τη σελίδα (τα κανει index), ανοίγει όλα τα links από εκείνες τις σελίδες και παει λέγοντας.

    Γι' αυτό αν δημιουργηθεί μια σελίδα η οποία δεν έχει links που να παραπέμπουν σ' αυτή, μπορεί να κάνει και βδομάδες ή μήνες να εμφανιστεί στα αποτελέσματα ακόμα κι αν το string της αναζήτησης είναι πανομοιότυπο με τον τίτλο ή τα tags της.

  • Δεν μπορει κανείς να πεί στα σίγουρα τι τρέχει...άβυσσος οι αλγόριθμοι της Google ;)

  • Το θέμα είναι αν μετά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι έχει επιβαρυνθεί και βεβαίως όσο μπαίνουμε σε semantic αποτελέσματα, που θα πάει το βιολί!!??