Προ των πυλών το SP1 των Vista

Photobucket
Ηδη ξεκίνησαν οι mini-εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πρώτου service pack των Vista. Επομένως είναι πολύ κοντά η επίσημη παρουσίαση του. Το θέμα είναι: αξίζει τον κόπο ή μιλάμε για άλλο ένα κομμάτι κώδικα του 1 GB που θα μας δυσκολεύσει τη ζωή ακόμα περισσότερο? Αλήθεια δεν μπορώ και δεν θέλω να καταλάβω τι χρειάζεται ένα λειτουργικό που χρειάζεται 2 GB εγκατάσταση μαζί με το service pack του. Και τα καλύτερα έρχονται: απο το καλοκαίρι - τέλος τα Windows XP. Μονο Vista.
Γιούχου! EDIT: Ισως τελικά η λύση να είναι τα Windows 7, [Vista 2??] που τα προωθούν πρίν το 2010. [Via]

  • Το πολυαναμενόμενο Service Pack 1 για τα Windows Vista, θα κυκλοφορήσει τελικά σήμερα Τρίτη 18.03.2008 απο όσα έχω διαβάσει και ας έχω XP.

  • Φίλε Αντρέα, μια ερώτηση μόνο και αν γνωρίζεις μου λες, για να δω τι θα κάνω.

    Αγόρασα ένα macbook pro και θέλω να εγκαταστήσω Windows Vista μέσω bootcamp για κάποια εξειδικευμένα προγράμματα που χρησιμοποιώ (το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσω αντ'αυτού VMFusion/Parallers δεν με ενδιαφέρει). Πρώτα όμως έκανα το λάθος και, αφού έφτιαξα NTFS partition 64GB, έβαλα το γνήσιο DVD με το XP SP1 που είχα, γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα. Έλα όμως που ο bootcamp assistant, παρότι η εγκατάσταση έγινε κανονικά, δεν αναγνωρίσει τον Windows installer του SP1 και δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους επιπλέον drivers για να λειτουργήσουν η κάρτα ήχου, η κάμερα κ.α., με αποτέλεσμα να μην εχω μπει ακόμη στη διαδικασία του activation (σημειωτέων δε ότι το slipstreaming του SP2 δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, αν και ευτυχώς δεν το δοκίμασα).

    Ρωτάω λοιπόν, έτσι όπως έχει η κατάσταση, μπορώ να κάνω install και format στο ίδιο NTFS partition, χρησιμοποιώντας ένα illegal DVD των Vista-64 που βρήκα και επιπλέον θα μπορώ μετά να κάνω updates ή να το σβήσω και να ξεκινήσω από την αρχή;

    Η ειρωνεία πάντως είναι ότι αγόρασα Mac για να γλιτώσω απ'τους τόσους μπελάδες των Windows και για άλλη μια φορά το πρόβλημα συνεχίζουν να το προκαλούν τα Windows!

  • Κατ' αρχήν δεν ξεφεύγεις από τα windows. Τα έχεις, σε διπλές δόσεις και σε μηχάνημα που δεν είναι φτιαγμένο γι αυτό. Τώρα όσον αφορά το multi-boot, δεν έχω δοκιμάσει boot manager σε mac για να δω αν δουλεύει. Η όλη κουβέντα είναι υποθετική εφόσον δεν ασχολούμαι με MAC.

    After you’ve installed Windows using Boot Camp, you can start up your Mac using either operating system. Simply hold down the Option key when you power up and choose one or the other.

    When you install Windows using Boot Camp, you won’t need to search the Internet for drivers or burn a disc. After you run Boot Camp, simply insert the Leopard DVD to install the necessary drivers.

    Να ρωτήσω τώρα: έχει οδηγό το bootcamp? Μήπως πρέπει αντί να κάνεις τα partition Μόνα τους, να δείς τι επολογές έχει? Οσον αφορά τους drivers για τα Windows λέει ότι υπάρχουν στο DVD του leopard.

    When you're ready for Windows, the Boot Camp Assistant sets up your hard drive for you. It leaves all your Mac data in place while it creates a separate partition on your drive for Windows, and then begins the installation process. Boot Camp includes a PDF setup guide, so you can refer to it as you go.

  • «Κατ' αρχήν δεν ξεφεύγεις από τα windows. Τα έχεις, σε διπλές δόσεις και σε μηχάνημα που δεν είναι φτιαγμένο γι αυτό.»
    Κοίτα, ούτε κι εγώ θα το έλεγα οριστικό διαζύγιο, αλλά ας πούμε ότι είμαστε σε διάσταση λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και βγαίνω με άλλη.

    «When you're ready for Windows, the Boot Camp Assistant sets up your hard drive for you. It leaves all your Mac data in place while it creates a separate partition on your drive for Windows, and then begins the installation process. Boot Camp includes a PDF setup guide, so you can refer to it as you go.»
    Όλα αυτά έγιναν χωρίς πρόβλημα, εξάλλου δε θα μπορούσα να κάνω partition χωρίς τον bootcamp assistant. Όσο για το PDF setup guide, το διάβασα αναλυτικά, αλλά δε εξηγεί λεπτομερώς τι γίνεται σε περίπτωση λάθους, παρότι το αναφέρει ξεκάθαρα ότι χρειάζονται XP SP2 ή VISTA για την εγκατάσταση, πληροφορία που εγώ σκοπίμως αγνόησα για να βάλω και καλά τα γνήσια που είχα από το προηγούμενο μηχάνημα, ενώ αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή ήταν να εγκαταστήσω τα "σπασμένα" VISTA και να συμβιβαστώ με το ότι δεν θα κάνω ποτέ updates. Λάθος μου.

    After you’ve installed Windows using Boot Camp, you can start up your Mac using either operating system. Simply hold down the Option key when you power up and choose one or the other.
    Όλα καλά και σε αυτό.

    When you install Windows using Boot Camp, you won’t need to search the Internet for drivers or burn a disc. After you run Boot Camp, simply insert the Leopard DVD to install the necessary drivers.
    Αμ, εδώ σε θέλω, διότι το Leopard DVD δεν αναγνωρίζει τον Windows installer των XP SP1 και τερματίζει τη διαδικασία χωρίς να εγκαταστήσει τους drivers, το δε 'slipstreaming' του SP2 δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Συνεπώς δεν έχει νόημα να κάνω activation όταν τα WINDOWS (ημι)λειτουργούν; Από δω και πέρα λοιπόν τι κάνω; Delete στο partition και φτου κι απ'την αρχή ή επανεγκατάσταση στο ίδιο partition μέσα από το DVD των VISTA με ένα απλό format; Πάντως έριξα και μια ματιά σε κάποια forum και είδα ότι κι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, χωρίς να έχουν βρει ακόμη κάποια ασφαλή μέθοδο.

    Και όλα αυτά, Αντρέα, για να μη πληρώσω τσαμπατσίδικα λεφτά για ένα γνήσιο αντίτυπο των VISTA! Και να πεις ότι είμαι και κανένας πρωτάρης, να φανταστείς ότι ψάχνοντας για εναλλακτικές μετά από αλλεπάλληλα προβλήματα στο προηγούμενο μηχάνημα έτρεχα σε multiboot από LINUX και BSD μέχρι PLAN9 και MENUET. Με λίγα λόγια, αυτό που κατάλαβα εγώ μετά από τόσα χρόνια είναι ότι κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι άψογο και όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, το ζητούμενο είναι πάντα το ίδιο, να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να μας πονοκεφαλιάζουν. Τέλοσπαντων, κάπου θα τη βρω την άκρη...

    ΥΓ, Το παρόν γράφεται από GNU/LINUX UBUNTU.

  • Κατ' αρχήν Respect. Κατάφερες να αναφέρεις 8 λειτουργικά συστηματα σε ένα σχόλιο! Απο την άλλη αν είναι να παιδεύεσαι τόσο, γιατί δεν κάνεις κάτι απλό. Βάλε ένα Vista Lite σε ένα παλιο μηχάνημα και κράτα το Mac με το Leopard. Αν χρειάζεσαι και τα 2 μαζί σου, μάλλον σε κόβω για να πρέπει να τηρείς τους κανόνες. Μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις που μην ξεχνάς έχουν να κάνουν με τα boot. Εκει έχει να κάνει με συμβατότητες.

    "διάσταση λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και βγαίνω με άλλη" ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ.

  • Να'σαι καλά ρε φίλε μου που με έκανες και γέλασα με τη ψυχή μου!

    Κατ'αρχήν να διευκρινήσω ότι το θέμα των Η/Υ δεν το έχω σπουδάσει. Όπως καταπιάστηκα αρχικά με το αυτοκίνητο και αργότερα με ψέματα (μισο)έχτισα και το σπίτι, κάπως έτσι τηρουμένων των αναλογιών ασχολήθηκα και με τους υπολογιστές που τότε τους λέγαμε απλά κομπούτερς και οι «γραμματιζούμενοι» δημοσιογράφοι τους αποκαλούσαν λογισμητές! Με άλλα λόγια, ό,τι γνωρίζω το γνωρίζω από τύχη, περιέργεια, μεράκι και πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζα χρόνια με τα WIN(DOS) στο pc που αγόρασα τότε και αργότερα κατέληξα να ψάχνω για φτηνές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να κάνω τη δουλειά μου.

    Ε, για να μην τα πολυλογώ, με τα πολλά άρχισα να καταλαβαίνω κατιτίς παραπάνω γύρω από το θέμα και τελικά μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω χαλαρά στον ελεύθερο χρόνο μου, όταν δεν μαστόρευα κάτι άλλο. Κάπως έτσι λοιπόν ανακάλυψα το junkyard του πηγαίου κώδικα και το "FREE, AS FREEDOM OF SPEECH". Κάποιο φεγγάρι μάλιστα, με έπιασε η όρεξη να γράψω κι εγώ ένα λειτουργικό σύστημα σε assembly με πολύ φιλόδοξες προδιαγραφές, αλλά ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα και έτσι γλίτωσε ο κόσμος από ένα ακόμα άχρηστο 'proof of concept' hobby OS.

    Τα δε Mac(intosh) τα γνώριζα από παλιά, άλλα όπως ξέρεις, αυτοί που τα κατασκεύαζαν ήταν από τότε ολίγον τι ελιτιστές -βλέπε ξιπασμένοι- οπότε αυτά τα μηχανήματα, αν και κατά βάθος όλοι τα ζηλεύαμε και ξέραμε ότι είναι καλύτερα, συνήθως τα προτιμούσαν οι κομψευόμενοι και οι κονομημένοι. Αλλά έλα που ο καιρός έχει πολλά γυρίσματα και να που τώρα με την Intel έμελλε να γίνουν προσιτά και σε μας. Και επειδή το προηγούμενο laptop τα είχε φάει τα ψωμιά του και μου έβγαζε συνεχώς ζημιές μετά από μια 6ετία, είπα να πάρω ένα Mac για αλλαγή και κάπως έτσι βρέθηκα με το εργαλείο αυτό.

    Για να πω την αλήθεια, κάπου με έχουν κουράσει όλα αυτά τώρα πια, ...πέρασαν και τα χρόνια. Τα βλέπω πλέον μόνο ως εργαλεία και θέλω απλά να μου κάνουν τη δουλειά χωρίς πολλά ντράβαλα. Τελοσπάντων, μαλλον θα αφήσω το παλιό PC με όσα OS ήδη έχω εγκαταστήσει moultiboot και με βλέπω να εγκαθιστώ στο καινούργιο Macbook Pro τα ιμιντασιόν VISTA Ultimate αυτή τη φορά κατά γράμμα ώστε να είμαι εντάξει -μιας και τα χρειάζομαι.

    Πάντως, πέρα από τα δικά μου, δεν ξέρω πως καταφέρνεις και που τα βρίσκεις, άλλα έχω προσέξει ότι έχεις κάμποσα ενδιαφέροντα λινκς που δεν τα βρίσκω σε άλλους.