Μια κοντινή ματιά στον Obama

Οι σκέψεις μου πανω στην ευρεία νίκη του Obama είναι ποικίλες και θέλω να τις εκφέρω και ας συζητήσουμε, με όποιον έχει όρεξη. Τεχνολογία δεν είναι αλλά βασίστηκε πολύ στην τεχνολογία, ακόμα και μέσα στα παιχνίδια έκανε διαφήμιση. Βασικά έπαιξε και κέρδισε εκει που έχασαν οι προηγούμενοι εκπρόσωποι των δημοκρατικών: στο βρώμικο παιχνίδι των τελευταίων ημερών. Από την άλλη είδα το ποσοστό που ψήφισε, πάνω απο 70%, πρωτόγνωρο για αμερικάνους που δηλώνει ότι ήθελαν να έχουν άποψη για το ποιός κυβερνάει το εισόδημά τους και αυτό το κρατάω σαν πολύ σημαντικό. Οι νέοι, ακόμα και λευκοί του έδωσαν πολλές ψήφους και αυτό καλό γιατί δεν κοίταξαν το χρώμα του, κάτι που μου δίνει ελπίδα. Κέρδισε σε μεγάλες πόλεις, εκεί που ο πόνος της φτώχειας είναι μεγαλύτερος από την επαρχία που γενικά έχει εναλλακτικές σε περιόδους κρίσης. Στην Καλιφόρνια σάρωσε και είναι φυσιολογικό γιατί έχει πληγει τρελά από την κτηματομεσιτική λαίλαπα. Βασικά όλος ο πλανήτης τον ήθελε και είναι ηλίου φαενότερον. Για τα ελληνικά θέματα δεν έχω τρελές επιδώξεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αμερικανοί πρόεδροι κοιτάνε τη χώρα τους και καλά κάνουν. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι δικοί μας γιατί το ξεχνάνε πολλές φορές. Απλά ελπίζω να μην μας κανει χουνέρια και δεν ξέρουμε πως να βγούμε από την απελπισία. Εχει πολύ δουλειά να κάνει και αν ολοκληρώσει όσα έχει υποσχεθεί λέγε με Ιρακ, οικονομία, ανάπτυξη ίσως λέω ίσως δούμε λίγο φως. Το θέμα είναι να τον αφήσουν να κάνει έργο, μην έχουμε νέο Κένεντυ. Πολλοί φοβούνται μετά τις απειλές που έχει δεκτεί ότι θα τον κυνηγήσουν. Μετά τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Γιατί πολύ απλά ο πλανήτης θα βυθυστεί σε χάος και αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν, παραμόνο όσους κερδίζουν απο το χάος. Ο απλός λαός έχει αναγκη απο σταθερότητα και ηρεμία. Να ξέρει σε τι κόσμο ξυπνάει το πρωι.

  • Πριν περίπου 10 χρόνια λίγο μετά του διδύμους πύργους, ο Μάκης είχε φέρει στην εκπομπή του έναν αμερικανό συγγραφέα. Ο όποιος είχε πει ότι καλό θα ήταν να ασχοληθεί η Αμερική με το εσωτερικό της και τα προβλήματα. Τελικά χρειαστήκαν 10 χρόνια για να ωριμάσει οι κοινωνία και να συμμετέχει και να επιλέξει. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι το διαφορετικό αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός αυτή η αλλαγή. Ελπίζω σε 10 χρόνια να σχολιάσω στο Blog σου και να έχουμε δει αλλαγές.

  • ....και να ειμαστε εδω σε 10 χρόνια συζητώντας και ο κόσμος να είναι καλύτερος και ο Obama να ζει και να έχει κάνει κάτι σημαντικό....