Wolfram Alpha - Ξεκινα σε μερικές μέρες

Ο δημιουργός του Mathematica, Stephen Wolfram, ετοιμάζεται να βγάλει στα βαθιά του ίντερνετ [μια κόντρα με την Google, είναι βαθιά νερά] την καινούργια του προσπάθεια στις μηχανές αναζήτησης: την Wolfram Alpha. Ακούω διάφορες εικασίες και μύθους πάνω στην διαφορετικότητα όσον αφορά τον τρόπο που κάνει την ανάλυση και την απόδοση στον χρήστη, των αποτελεσμάτων που ζ'ητησε. H προτεραιότητα που δίνεται είναι στην ποιότητα και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και σε αυτό έχουν δαπανήσει ήδη αρκετό χρόνο, οι δημιουργοί του. Ο τρόπος που θέλει να δίνει τα αποτελέσματα είναι διαφορετικός από ότι τώρα: θα του λες "πόση είναι η πυκνότητα πλυθησμού στα κράτη μέλη της ευρωπαικής ένωσης" και θα σου φέρνει τα αποτελέσματα.
It combines high-quality data sources with intelligently chosen calculations to return information tailored to each question.
To θέμα ,για να μην πλατιασω πολύ, είναι το κατα πόσο γρήγορα θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε γρήγορο διάστημα και βεβαίως με την προφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων, κουβέντα που είχε πάρει διαστάσεις και με την γιγάντωση της Google. Σε πρώτη φάση αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πλέον η είσοδος στο semantic web γίνεται πλέον με ηχηρό τρόπο, ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι συγκλονιστικό καθώς οι database της Wolfram θα θέλουν πολυ πολυ loading με υλικό για να μπορέσουν να είναι τα αποτελέσματα εντυπωσιακά σε πολλούς τομείς. Επίσης θα θέλει πολύ δουλειά ακόμα και ο τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων που ζητάμε καθώς είναι πιλοτικό πρόγραμμα και θα εμφανίζονται και αρλούμπες, κάτι φυσιολογικό καθώς το ανθρώπινο μυαλό είναι απείρως πιο πολύπλοκο σε σκέψη. Οπότε είναι άτοπο να αφοριστεί από την αρχή αλλά πρώιμο να την χαρακτηρίσουμε επανάσταση. Το θέμα είναι ότι έρχονται αλλαγές στο net και εμεις τυχεροί που τις παρακολουθούμε. [Based on]