Γρηγορο λειτουργικό σε 10 ΜΒ

Από την μια έχω τον δεινόσαυρο Microsoft με τα εκατοντάδες MB, κοντα GB, εγκατάσταση και από την άλλη έχω το Tiny Core Linux, που και γρήγορο είναι σαν όλα τα Linux και μπορείς να το βάλεις πρακτικά παντού. Απο 486 μηχάνημα μέχρι ότι κατέβει ο νους. Δεν είναι το τέλειο λειτουργικό αλλά μπορεις να κάνεις μια δουλειά επιπέδου netbook και σίγουρα σε ένα παλιό μηχάνημα θα είναι ότι πιο γρήγορο. Γιατι δεν κάνουν ένα μαθημα Linux στα ελληνικά σχολεία να μειωθεί το κόστος που χαλάει ο έλληνας για το Pc του, να μάθει την εναλλακτικότητα και όχι ότι του σερβίρουν και να μπορέσει να αξιοποιήσει και το μαδημένο παλιό pc που του χάρισε ο μπάρμπας του?
Οταν βιώνεις την φτωχεια θέλει δυναμικές λύσεις για να αλλάξεις επιπεδο.

Tiny Core Linux is a very small (10 MB) minimal Linux Desktop. It is based on Linux 2.6 kernel, Busybox, Tiny X, Fltk, and Jwm. The core runs entirely in ram and boots very quickly.

It is not a complete desktop nor is all hardware completely supported. It represents only the core needed to boot into a very minimal X desktop typically with wired internet access.

[Tiny Core Linux][Via]