TriggerFish - το μάτι της τεχνολογίας!!!

Για όσους ασθενείς υποφέρουν από γλαύκωμα ίσως είναι μια δυνατή λύση που βασίζεται σε προηγμένη μικρο-τεχνολογία καθώς αισθητήρες ανάγνωσης της πίεσης του ματιού, τσίπ ελέγχου και .... εγγραφέας των στοιχείων[που μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα, παρακαλώ] μπορουν να συνυπάρξουν μέσα σε φακό επαφής και να βελτιώσουν την όραση!!!!!!!!! Παιδια θέλω και βιντεοπροβολέα από του χρόνου!
The microchip sends the processed info to the antenna array that surrounds the eye socket. The antenna array also supplies the necessary power for operation to the microchip and is connected to a battery-powered recorder that stores the received info and uploads it wirelessly onto an ophthalmologist’s computer, when required. This system of lens, antenna and the recorder is together known as Triggerfish. There is a special software to read the processed info and display it in the form of graphs or visuals.
[Via]

  • η τεχνολογια που χρησιμοποιητε στην Οφθαλμολογια ειναι κατα πολυ ανωτερη απο αυτη της Μοριακης βιολογιας και της Γενετικης!
    φαντασου οτι το πρωτο Λεϊζερ 1961 χρησιμοποιηθηκε στην οφθαλμολογια!!

  • Ειναι φυσιολογικό γιατι έχουν άμεση ανταποδοτικότητα σε κάθε εφεύρεση και με τεράστια πελατία.

  • το καλο ειναι οτι η Ελλαδα συμμετεχει ενεργα, με κεντρο το Πανεπιστημιο Κρητης και τον πρυτανη του και Οφθαλμιατρο Γιαννη Παλλικαρη..
    με πολλες και υπερβολικα καινοτομες πατεντες !

  • Πολύ χαίρομαι να ξέρεις μια η λέξη καινοτομία στην Ελλάδα και που υπάρχει έιναι δώρο-άδωρο καθώς δεν χρηματοδοτείται.

  • OK, απλα εντυπωσιάστηκα τώρα! Πολλά είναι αυτά που δεν χρηματοδοτούνται στην Ελλάδα πόσο μάλλον και η έρευνα και η καινοτομία. Μπράβο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που τα καταφέρνει έστω και με αυτα τα λίγα!