Anonymous CyberWar: a Wikileaks leftover



Οι αποκαλύψεις του Wikileaks έχουν μια σειρά από διαφορετικής κατεύθυνσης επιπτώσεις και προκαλούν συνεχώς αναταράξεις σε όσουν αγγίζουν το θέμα. Η ακολουθία είναι γνωστή: δώθηκαν έγγραφα από ανώνυμη πηγή στο Wikileaks για την αμερικανική διπλωματία των τελευταίων 30 χρόνων, δημοσιοποιήθηκαν με το σχετικό χαμό που προκάλεσαν, ο Julian Assange είναι ήδη φυλακή για τους όποιους λόγους τον κατηγορούν και το παραμύθι πάει σε δεύτερο επίπεδο: οι ανώνυμοι [anonymous] πήραν φόρα και άρχισαν να  "κατεβάζουν" όσες ιστοσελίδες είχαν κάνει πόλεμο στο Wikileaks. Πλέον ο κυβερνοπόλεμος έχει κατευθυνθεί στην αποκωδικοποίηση των "ανώνυμων". Ποιοι είναι και γιατί αντιδρούν με τον τρόπο που αντιδρούν? Κάθε αντίδραση δημιουργεί ερωτηματικά και βεβαίως δεν περνά απαρατήρητη από τα κέντρα εξουσίας. Το ενδιαφέρον πια στην υπόθεση είναι ότι οι ανώνυμοι δεν είναι ένας εύκολος στόχος.

Τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στην φόρα είναι η προσπάθεια του Aaron Barr, CEO of security company HBGary Federa να εισχωρήσει στα άδυτα τους μέσα απο φόρουμ και τετ-α-τετ επικοινωνία αλλά να προσπαθεί να μην ανακαλύψουν την ταυτότητά του. 

Το αποτέλεσμα ήταν να ανακαλύψουν τελικά ποιός είναι, να του κλείσουν την σελίδα της εταιρείας του, να του κλέψουν 68.000 email από τον υπολογιστή, να παρακολουθήσουν την επικοινωνία του με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας και στην τελική να προωθήσουν όλα τα στοιχεία αυτά σε δημόσια θέα μέσα από torrent στο Pirate Bay!



H ιστορία συνεχίζεται με δημοσιοποίηση πολλών στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εμπλεκομένων.  Οι ανώνυμοι ακόμα αντέχουν και φαίνεται να έχουν τις δικές τους άμυνες σε όλο το σκηνικό.

Το όλο θέμα, βεβαίως, έχει πλατύνει πολύ και αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ότι ο κυβερνοπόλεμος θα έχει πολλές διαφορετικές πτυχές και παράπλευρες απώλειες και τα άτομα που έχουν εμπλακεί πια ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. Είναι ένας σύγχρονος πόλεμος με λάφυρα, απώλειες, φυλακίσεις, καταστροφές ζωών και ποιός ξέρει τι ακόμα....

  • Καλημέρα!

    Δεν φαντάζεσαι πόσο γέλασα με αυτό που έγραψες!

    Το μοναδικό άλλο βαρύτερο που θα μπορούσαν να του κάνουν που να είναι βαρύτερο, είναι να τον κατεβάσουν με τα σώβρακα στην Times square!

  • E μα! τι να πω πια. Και ήταν και διευθυντής εταιρείας ασφαλείας ...

    Απλά τα πήραν όλα ...

  • Το πιο εντυπωσιακό που διάβασα στο άρθρο στο οποίο παραπέμπεις είναι που χαρακτηρίζει τους Ανώνυμους πισίνα με καρχαρίες.

    Η πλήρης αντιστροφή, έτσι;

    Ενώ μέχρι τώρα ονομάζαμε έτσι τις μεγαλοεταιρείες, τώρα 'ξαφνικά' βλέπεις τους πιτσιρικάδες να καταπίνουν χαλαρά καριέρες, στάτους και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα.

    Και να τους κάνουν και πλάκα.

  • Είναι μιας διαφορετικής μορφής πόλεμος και βεβαίως έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το διαδίκτυο έχει αποδειχθεί σκληρός αντίπαλος ...