Hands on Nokia N900 @ CES2010

Το Νοkia N900 είναι πολύ όμορφο και πολύ smartphone και τρέχει και εφαρμογές παράλληλα κα έχει καλή κάμερα και μου άρεσε πολύ και το σκέπασμα του φωτογραφικού φακού που τον προστατεύει και ίσως, λέω ίσως να το αγόραζα αν δεν είχα στο μυαλό μου το Sony Experia X10 που θα το ανεβάσω hands on λίγο αργότερα. Το N900 είναι στιβαρή κατασκευή, πολύ πιο συμπαγές και με καλύτερα υλικά από το X6. Πολύ όμορφη οθόνη, αρκετά μεγάλη για να μπορέσεις να εκμεταλλευθείς τις δυνατότητες του σαν smartphone. Είναι και φαίνεται ένα πιο επαγγελματικό τηλέφωνο με προδιαγραφές για κατακτήσει καλό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Μόλις πέσει και λίγο σε τιμή θα φορεθεί πολύ. Απολαύστε το:

  • polu kalo fainetai ..paei kai grigora!!
    psithika :)

  • Χαιρομαι που βοηθήθηκες! Αν το αγοράσεις, σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς όπως και εγω στην CES.

  • ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ;

  • Αποκλείεται η Nokia να το κυκλοφορήσει ελλάδα χωρίς ελληνικά. Οπότε απλά να το ευχαριστηθείς όταν το αγοράσεις.

  • Kαι ομως κυκλοφορει χωρις ελληνικα.Πηγα να το παραγγειλω σημερα και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει ελληνικη γλωσσα,επειτα ρωτησα σε nokia stores και μου ειπαν τα ιδια και μαλιστα ειπαν οτι ειναι πολυ πιθανο να μην κυκλοφορησει ποτε με ελληνικα!Αυτο ειναι προβλημα!Ασε που μου ανεφεραν αρκετες σοβαρες ελλειψεις που εχει η συσκευη ως τηλεφωνο!Τι κανω τωρα φιλε Eddie;Μπερδευτηκα,καμια συμβουλη;

  • "Ελληνικό μενού δεν έχει αλλά μπορείς να γράφεις ελληνικά παντού χωρίς πρόβλημα με το εικονικό πληκτρολόγιο."

    Αυτό είδα σε φόρουμ και ψάχνω περισσότερα

  • http://img402.imageshack.us/img402/9045/screenshot20091115at404.png

    Ελληνικά από το onscreen keyboard

  • settings > text input > 2nd language > greek

    Ειναι για το εικονικο πληκτρολόγιο

  • οκ εχουν βάλαι και ελληνικά στο πληκτρολογιο, το hardware

    δες τον οδηγό στο

    http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=258805

  • Οπότε ανακεφαλαιώνω :

    εχει ελληνικα στο virtual Πληκτρολόγιο, κατάφεραν να βάλουν και στο κανονικό αλλα χρησιμοποιώντας αλλαγμένο το ρώσικο πληκτρολόγιο και ειναι φυσιολογικό το ότι υπαρχουν bug. Βγαίνουν συνεχώς εκδόσεις για το Maemo 5 άσε που ανεμένεται ολοκαίνουργιο Maemo 6 οπότε θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

    that's for now

  • Σ'ευχαριστω για ολες αυτες τις πληροφοριες!θελω να σε ρωτησω κατι και θα μου ηταν χρησιμη η συμβουλη σου.Σαν κινητο εμαθα οτι δεν υποστηριζει mms,βιντεοκληση επειτα δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις την οθονη καθετα ουτε για μηνυμα αρα παμε σε χρηση δυο χεριων για να γραψεις sms,δεν εχει μητρωο κλησεων και ελληνικο μενου.Ημουν ετοιμος να παρω τη συσκευη και τα εμαθα ολα αυτα σημερα!Πιστευεις οτι αυτα ειναι bug που θα διορθωθουν;Για μενα αυτα ειναι βασικα και φοβαμαι μην με "χαλασουν" αν δεν τα εχω.Μου προτεινεις να το παρω;

  • Βασικά φίλε μου δεν θα το αγόραζα για μένα. Εγω περιμένω το Sony Xperia X10. Βασικά το Ν900 εχει πολλά να λύσει ακόμα και δεν μου γέμισε το μάτι. Σαν Nokia καλό είναι, σαν γενικά, εχω πολύ καιρό που έφυγα απο τα Νοκια.

    Πλέον μου αρέσουν περισσότερο τα Droid κινητά και φυσικά το iphone. Το Sony Xperia X10 ειναι ενα κινητό που θα το τσεκάρω μόλις βγει. Μου άρεσε πολύ.

    Θεωρώ ότι η nokia αυτή τη στιγμή δεν είναι στην αιχμή.

  • Ειδικά για τα ελληνικά, έμεινα με ανοικτό το στόμα για την ταλαιπωρία που έβαλε τους έλληνες καταναλωτές.

    Είναι επιεικώς απαράδεκτο να πας σε μια χώρα ππου πουλάς εκατομμύρια κινητά και να μην τη σέβεσαι.

    Δεν μου άρεσε καθόλου όπως είχα κράξει και την Apple στην αρχή για το iphone.

  • Πάντως να πω και του στραβου το δίκιο, είναι όμορφο σαν mobile συσκευή για interent και Multimedia αλλά μετριο σαν τηλέφωνο. Εχει πολλά bug ακόμα και δεν ξέρω που το πάει η νοκια με το Maemo. Ξεκινησε με υποσχέσεις αλλά θέλει δουλειά ακόμα.

    Προσωπικά πάνω από το iphone σε αυτά που έχω δει, δεν εχω βάλει. Εχει τρομερό interface και προγράμματα να το υποστηρίζουν.

    To Sone Xperia X10 είναι πολλά υποσχόμενο αλλά θα το δούμε και αυτό.

  • Γενικα ειμαι τυπος που δεν θα πηγαινα καθαρα σε internet table οπως το χαρακτηριζουν πολλοι.Εχεις δικιο οτι βαζουν σε ταλαιπωρια τους Ελληνες γιατι το ζω δυο μερες τωρα απο κοντα.Ηθελα μια συσκευη που να συνδιαζει χαρακτηριστικα internet table με τηλεφωνο γιατι το Ν97 που ηταν η 1η μου επιλογη εμοιαζε φτωχο μπροστα του!Τελικα εχει οντως πολλες ελλειψεις το ν900 παρα το ντορο που εχει προκαλεσει!

  • Μην παρω στο τελος το i phone!Πανεμορφο αλλα με ενδιαφερουν πραγματα οπως καμερα,βιντεοκληση κτλ. στα οποια νομιζω υστερει!

  • Για το Ν900 αναφερομουν οταν εγραφα οτι το χαρακτηριζουν internet table.

  • To σωστό είναι να προσδιορίσεις τι σου δίνει το κάθε κινητο γιατι κοστίζουν και κάποια σεβαστά χρήματα που αν δεν τα εχεις για να τα πετάς καλό είναι να σκέφτεσαι πρώτα τι θες. Εγω με την πρώτη έκδοση του iphone ημουν τρελα ευχαριστημενος 2 χρόνια. Τώρα η θα περιμενω το iphone 4ης γενιάς ή το Xperia Χ10 ή ... καμιά έκπληξη!

  • Το iphone 4ης γενιας θα ειναι τελειο!Διαβασα γι'αυτο σημερα αλλα το υπολογιζουν στην αγορα τον Ιουνιο!Δυστυχως η επιδοτηση μου δεν μπορει να περιμενει μεχρι τοτε γι'αυτο πρεπει να παρω τωρα κατι.Σαφως δεν υπαρχουν χρηματα για πεταμα και ουτε μπορεις να αλλαζεις συχνα κινητα τετοιου επιπέδου!Βλεπεις το ψαχνω οσο μπορω αλλα πρωτη φορα δυσκολευομαι τοσο!